Ponedjeljak, 22 Svibanj 2017 09:40

Utrka dobrih želja u Križu

Napisao/la Mirjana Ciboci
Dajana, Đurđica, "BRZI", Ivana i Mirjana Dajana, Đurđica, "BRZI", Ivana i Mirjana

Ovaj vikend je ženska ekipa AK NoGA odlučila posjetiti Križ i sjedjelovati na Cross Hill Run iliti Utrci dobrih želja. Sama najava za utrku nam se činila jako zabavna pa smo odlučile provjeriti o čemu se radi.

I tako smo krenule, ovaj put Daja za volanom, Ivana, Đurđica i ja. S nama je trebala biti i naša Lili, ali nije, pa smo umjesto nje povezli najbržu nogu grada Novska, odnosno našeg Ivana.
Oko 16,00 sati smo stigli u Križ. Vrijeme fantastično, toplo, ali oblačno, činilo sa da će kiša pljusnuti svakog trenutka. Otišle smo po brojeve koje smo dobile u roku odmah. Startni paketić za svaku pohvalu, puuuna vrećica, bilo je tu svega i svačega, između ostalog i majice bez rukava - jeeeej. Super će doći za ove vruće ljetne treninge.

Nakon što smo se presvukli, malo smo prozujali. Organizatori su imali i mini sajam gdje su se cure počastile fritulama i jagodama sa čokoladom. Točno ono sto treba prije utrke
Kada smo krenuli sa zagrijavanjem, ŠOK I NEVJERICA!! Skužili smo na kakvom smo ustvari brijegu!!

Sve smo odmah počele jaukati i razmišljati kako ćemo to savladati. Dolaskom na start, brzo smo zaboravile brijeg jer su nam organizatori priredili nešto super cool. Naime, tamo se nalazila hrpa balona u svim bojama i svatko od nas je dobio balon na koji je mogao napisati bilo koju želju, neku lijepu poruku, ma bilo što. U trenutku kad je označem start, svi smo pustili svoje balone u zrak kamo su sa njima odletjele i naše želje i porukice. To me malo zbunilo, jer dok sam ja gledala kako baloni lete, ekipa je već startala i proletjela pored mene. Krenula sam i ja potpuno nespremna, nisam pokrenula endomondo, niti glazbu. Ali nekako sam uspjela sve to riješiti i lagano krenula s trčanjem.

Utrku bi svakako svrstala u jednu od zanimljivijih. Bilo je tu svega, uzbrdo, nizbrdo, ravno. Pogotovo ovo uzbrdo, zadnji kilometar, zaaakon!! Savladala sam i to, naravno uz malo hodanja. Odlična utrka, ja zadovoljna sa svojih 29:52 uzevši u obzir taj zadnji brijeg.

Curke me, naravno već sve čekaju u cilju i zajedno dočekamo Ivana koji ulazi u cilj kao prvi na 10 km!! Bravo brzi!!
Nakon presvlačenja idemo klopati. U startnom paketiću smo dobili kupone za cugu i klopu. A klopica odlična, ražnjići, ćevapi, pljeskavica i kao prilog riža ili grah. Uz času neizostavne pive, baš nam je dobro sjelo.

Nakon klope slijedi dodjela nagrada. Čekamo da Ivan primi svoje zlato. Ali prije toga proglašenje pobjednica na 5 km i kaže tip "Trece mjesto Daaajanaaa Meeelnik", a Daja se onak okrene i kaže "Šta? Jaa?" Kakvo super iznenađenje, ponosni smo do neba na našu Daju!!! Bravooo!!

Nakon proglašenja, organizatori su priredili i tombolu i to sa odličnim nagradama kao što su avionske karte, Renault sa punim spremnikom goriva za vikend, welness vikend za dvoje, večere, butelje vina, itd. Nažalost, nije nas pogodila niti jedna nagrada, osim što je Ivan dobio 10 litara soka od jabuke. Ali ni to nije umanjilo zadovoljstvo cjelokupnim događajem. Sve pohvale organizatoru - vidimo se i slijedeće godine.

Kući se vraćamo pune dojmova i svaka zadovoljna sa svojim rezultatom. Bravo curke, lijepo je družiti se i putovati sa vama!!

Do slijedeće utrke - pusa ćao bok!!

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 22 Svibanj 2017 11:25

Kalendar UTRKA


 

Osiječki FERIVI polumaraton
01.04.2017.

16. RIJEČKI POLUMARATON
23.04.2017.

14.BROMARA POLUMARATON SLAVONSKI BROD
14.05.2017.

32.PLITVIČKI MARATON
04.06.2017.

5.KARLOVAČKI CENER
09.06.2017.

UTRKA SISAK-TREBARJEVO 15KM
12.06.2017.

NOVSKA RUN
12.8.2017.

22.MEĐUNARODNA ŽUMBERAČKA UTRKA 15 KM SOŠICE
02.09.2017.

3.AURES FEST POLUMARATON POŽEGA 2017
02.09.2017.

23. VARAŽDINSKI POLUMARATON
17.09.2017.

26.ZAGREB MARATON
08.10.2017.

31.POLUMARATON „IVAN STAREK“ ZAGREB
12.11.2017.

 

 

POKROVITELJI KLUBA

 

casopis trcanje
novskain
novela
faber