Petak, 09 Prosinac 2016 22:14

Naša prva sezona je završila (na aparatima)

Napisao/la

 

Dragi čitatelju ovih sportskih redaka, objasnit ću ti zašto je završila tako no moraš znati da ako u tekstu „zabrazdim“ u čudne puteve, znaj da sam užasno ponosan na ljude iz kluba i iznimna je čast bila trčati s njima ovih godinu dana.


Odmah u početku da kažem da smo klub doveli na treće mjesto u Hrvatskoj cestovnoj ligi. Prokleto nedovoljno – ali bit će dovoljno za sad. U viši rang nažalost nismo dospjeli jer tamo idu samo prva dva. Kaskali smo samo nekoliko bodova za ekipom sve moćnijeg Ante Živkovića iz Dubrovnika koja je čak u jednom dijelu natjecanja bila iz nas. No nedovoljno daleko očito. Dakle, prvi su Kotoripski Begači iz Kotoribe, odlična ekipa iz međimurja. Drugi su Dubrovčani, a treći, eto, mi. Sjeli smo, pustili suzu, sad možemo dalje u planiranje sljedeće sezone jer se zbilja jaka ekipa okupila koja bi mogla napraviti (ne)reda na stazama.

Proteklu sezonu su za naš klub trčali: Ljiljana Bielić, Igor Čevizović, Marijan Cindrić, Filip Mičević i Fabijanić Josip (potpisnik ovih redaka) pa krenimo redom sa rezultatima koje su ostvarili.

Naš zmaj, naša Ljilja (i ujedno naša jedina ženska trkačica u sezoni 2015.) je u ukupnom poretku bila 32. trkačica sezone (od ukupno 161 natjecateljice), u svojoj kategoriji Ž40 je na fantastičnom 8. mjestu. Što reći za osobu koja je svaku svoju utrku istrčala sa raznoraznim ozljedama! Hvala Ljiljo na svakom kilometru koji si istrčala za nas … ako budeš mogla i sljedeće sezone potegnuti koji – bit ćemo ti zahvalni, ako ne, opet dobro!

Čiz – naš službeni pacer kluba, Nike role-model, čovjek s vrlo istančanim smislom za kilometre i brzinom kojom ih treba prijeći (još uvijek nisam siguran je li to zbog Garmina ili…), čovjek kojem koljeno počne raditi jedan specifičan „klik“ zvuk nakon 15. kilometra (da, nema hrskavice čoek) je odradio pošteno svoju sezonu. Gorio je zajedno s nama a na kontu toga je donio i pristojan broj bodova. U ukupnom muškom poretku je isplivao na 59. mjesto (od ukupno 359. trkača) a u kategoriji M35 u kojoj se natjecao završio je na 8. mjestu. Bravo ČIZ!

Naš „oldie but goldie“ Marijan Cindrić, najbrži iz NoGE, čoek koji bez problema potegne polumaraton ispod 1 sat i 30 minuta u svojoj 56oj godini života. Respektabilno, no teža ozljeda lista navela ga je da drugi dio sezone trči manje utrkice. Nakon ovogodišnjeg Papuka kaže da može u nove pobjede – držimo te za riječ Marijane! U ukupnom muškom poretku tek 132. i u kategoriji M55 sretan broj 13.

Filip, fićo, fić, figuar, prezidente kluba, mnogi su nazivi ovog čovjeka no malo koji mogu zaista opisati njegov jedinstven sustav treniranja i trčanja na utrke. Ne trenira pretjerano a kad to i čini - gušta uz dobru cigaretu dok se zagrijava. No na utrkama je redovan i onda trči kao život'nja. Iznenadio je sam sebe u Varaždinu istrčivši polumaraton u vremenu 1:34 s čime mu je to postala omiljena utrka. U ukupnom muškom poretku pronašao je put do (za nas ostale) zadivljujućeg 28. mjesta, a u MS kategoriji na ČAK 4. mjestu! Što reći osim wooooow. Sad si postao naš BAJA OD KLUBA! Majstor zanata, tata-mata! Imat ćemo visoka očekivanja od tebe sljedeće godine.

Sebe sam ostavio posljednjeg (jer ipak dame i tetkice imaju prednost, zar ne!?). Nebitno! U ukupnom muškom poretku sam bio 58. a u kategoriji MS na 9. mjestu. Zadovoljan? Jesam, a šta ću, bilo je lijepo trčati i zaraditi neke bodove za svoj klub, svoje frendove i svoje mjesto!

Bilo je tu mnogo uspona i padova. Negdje smo pokupili fini broj bodova, a negdje smo podbacili – tu ne možeš ništa. Bilo je nekoliko utrka gdje nas je otišlo pre malo, naravno, na tim utrkama smo i podbacili – stvorili manjak bodova i rekli Dubrovniku „izvolite“, zbog nedostatka financija izbivali smo i sa svih morskih utrka, no tako je to valjda.

Ono što možemo reći je veliko hvala našim sponzorima, donatorima i pokroviteljima bez kojih nebi mogli. Zahvala ide Sisačko moslavačkoj županiji koja nas je u nekoliko navrata „pogurala“, Croatia osiguranju, Caffe baru Novela i Noćnom klubu „Plavac“, knjigovodstvu gospođe Nade Ljubičić koja nam pazi na financije (a i potrči tu i tamo nekad s nama), Uslužnom obrtu „Ronald“, „studioFABER“, FOTO IMAGO iz Pakraca, Tisak i obrt „PLETENINA“, te naš medijski pokrovitelj – Novska.IN portal. TNX ekipa!!!! Vratimo se sad na aparate …

Poslijednja izmjena dana Petak, 09 Prosinac 2016 22:29

Kalendar UTRKA


 

Osiječki FERIVI polumaraton
01.04.2017.

16. RIJEČKI POLUMARATON
23.04.2017.

14.BROMARA POLUMARATON SLAVONSKI BROD
14.05.2017.

32.PLITVIČKI MARATON
04.06.2017.

5.KARLOVAČKI CENER
09.06.2017.

UTRKA SISAK-TREBARJEVO 15KM
12.06.2017.

NOVSKA RUN
12.8.2017.

22.MEĐUNARODNA ŽUMBERAČKA UTRKA 15 KM SOŠICE
02.09.2017.

3.AURES FEST POLUMARATON POŽEGA 2017
02.09.2017.

23. VARAŽDINSKI POLUMARATON
17.09.2017.

26.ZAGREB MARATON
08.10.2017.

31.POLUMARATON „IVAN STAREK“ ZAGREB
12.11.2017.

 

 

POKROVITELJI KLUBA

 

casopis trcanje
novskain
novela
faber