Ponedjeljak, 24 Travanj 2017 16:33

Trčanje po Čuntićima

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Trčanje po Čuntićima Slike preuzete sa portala: PS PORTAL

Vrlo rano smo krenuli iz Novske prema Petrinji, a onda kuda nas Google karta odvede.

Cilj je bio Hrvatski Čuntić, nedaleko od Prnjavora Čuntićkog (sad Vam je sve jasnije). Kad Vam netko kaže, „idi u klinac“ (kako se to kod nas popularno kaže) sad ću Vam detaljno razjasniti na što se to ujedno i odnosi (pogledaj sliku ispod).

klinac

Naš (možemo slobodno reći) prijatelj kluba, Drago Miličić, zamolio nas je možemo li doći na manifestaciju pod nazivom „Dan Run“ u Hr. Čuntić kod Petrinje. Rado smo se odazvali u dosta velikom broju iako je dan kasnije bila velika utrka u Rijeci za koju smo se spremali. 5km trčanja po Čuntićima nebi trebalo raditi probleme. Čuntić je jedno prekrasno mjesto. Zelenilo kud god se okreneš i iskreno, nebih imao ništa protiv jednom doći na biciklu ovdje. Veliki Grawe balon je označavao startnu i ciljnu zonu, klinci su okolo nabijali lopte, roditelji su pričali i motrili na svoje najmlađe koji su po kategorijama trčali kros po travi.

P1140666

Kros mi nije ostao u najboljem sjećanju (zbog prvog Krosa kojeg sam trčao u Vrbovcu sa JAK-om) ali ovo bi moglo biti dobro mislim si. Teren je vrlo mješovit, ima svega, riječica koja teče odmah pored je isto lijepa, vidim ima tu i mostića pa će biti i atraktivnosti.

Nakon dječjih utrka krenula je i naša utrka, glavna utrka na 5km na kojoj je nastupilo oko 40ak trkača, uglavnom iz okolice, neke smo poznavali od prije a neka lica prvi put vidim. Svi su nasmijani i odlično raspoloženje traje cijelo vrijeme i to je ono što je najbitnije.

Miličić je očekivao da među trkačima neće biti bržih od 20 minuta pa je postavio najbržeg trkača na čelu kolone pretpostavljajući da će ga svi pratiti. „klik – klik“ se čuo no pištolj nije odjeknuo što je „scimalo“ trkače, no nakon nesporazuma koji je trajao pola sekunde, trkači su pojurili prema cesti. Vrlo brzo sam uzmaknuo na 4. poziciju i gledao Kikiju u leđa dok se Maletić koji je s nama došao, pored mene lagano skakutao bočno, u trku se malo rastezao i zagrijavao i izgledao je prilično odmorno. Rafaj (trkač iz Siska, promotor njihove Divlje lige) je odmah iza mene i čujem kako diše i prilično spremno očekuje svoj napad. Maletić s lakoćom prestiže Kikija i smješta se na drugo mjesto odmah nakon kratkog no strmog uspona nakon kojeg je oslijedio oštri spust u dužini od sedamdesetak metara. Primjetih da je Maletić  preuzeo vodstvo i gazi po nekakvim utabanim stazama kroz livadu kroz koju su se protezale trake koje bi kao trebale pokazivati kud ne treba ići. No, na naše čuđenje, vodile su direktno prema Petrinjčici i mostićima blizu početka utrke. Rafaja koji mi se približio propustio sam tik nakon što sam pretrčao most i primjetio da on grabi prema cilju – nisam to mogao dopustiti i stisnuo sam pedalu koliko ide. Uletio sam kao peti u cilj. A samo 2km pretrčao. Pa kako kvragu?

P1140716

Ispostavilo se da je „majstor“ koji je trebao biti na onoj pokrčenoj livadi – nestao s mjesta događaja. A kod njega je trebao biti okret pa nazad istim putem gdje bi uspjeli skupiti 5km. U cilju svi redom zbunjeni, Maletić je bio prebrz za dečka koji je poznavao stazu, redar je na stazi nestao – i eto, shit happens. U cilj smo ulijetali jedni za drugima … Ivan Maletić je bio prvi od naših novljana, Kristijan Sertić je bio četvrti, moja malenkost peta, Ivana Herceg je od djevojaka došla vidno iznenađena prva na čemu joj čestitamo od srca, Ljiljana Bielić je došla sekundu iza Ivane i zasjela na drugo mjesto dok su Đurđa i Mirjana došle ubrzo nakon njih. Snježana je došla  predzadnja uz navijanje i bodrenje svojih timskih kolega, kao i uvijek vedra duha i nasmijana.

Nije to ni ispalo tako loše, ta dva kilometra. Dobro smo se zabavili, znoj nije uspio probiti a kući smo otišli sa još jednim novim iskustvom, novim poznanstvima i hrpetinom medalja.

Bravo mi.

Pročitano 2128 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 24 Travanj 2017 17:10

Kalendar UTRKA


 

Osiječki FERIVI polumaraton
01.04.2017.

16. RIJEČKI POLUMARATON
23.04.2017.

14.BROMARA POLUMARATON SLAVONSKI BROD
14.05.2017.

32.PLITVIČKI MARATON
04.06.2017.

5.KARLOVAČKI CENER
09.06.2017.

UTRKA SISAK-TREBARJEVO 15KM
12.06.2017.

NOVSKA RUN
12.8.2017.

22.MEĐUNARODNA ŽUMBERAČKA UTRKA 15 KM SOŠICE
02.09.2017.

3.AURES FEST POLUMARATON POŽEGA 2017
02.09.2017.

23. VARAŽDINSKI POLUMARATON
17.09.2017.

26.ZAGREB MARATON
08.10.2017.

31.POLUMARATON „IVAN STAREK“ ZAGREB
12.11.2017.

 

 

POKROVITELJI KLUBA

 

casopis trcanje
novskain
novela
faber