Četvrtak, 23 Lipanj 2016 12:48

11. i 12. lipanj

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

10 kilometara u Gračenici za spomen na poginule branitelje, utrka lipičkim perivojem i utrka Sisak - Trebarjevo. Trebalo je na to sve otići, a samo je jedan vikend, samo par nogu i dva para tenisica. Mali osvrt na taj vikend pišem putem našeg b(r)loga jer je ionako prošlo vrijeme kad mogu napisati nekakav smisleni članak povezan s tim događajima. Pa krenimo …

 

11. lipanj

Zacrtao sam si da ću podržati Igorovu utrku u Gračenici. Igor je odličan momak, odlična osoba i fantastičan trkač i red je da se njegova utrka - naravno podrži. Sve bi bilo super da dan poslije nije utrka u Lipiku u sklopu Dana zdravlja ali Lipičani su nam running frendovi i naravno da ćemo podržati i susjede. Mi smo išli na njihove utrke, oni će dolaziti nama i tako stvari funkcioniraju. Beziciram si kartu i za Lipik i dogovaram sa Cindrom kako bi valjalo otići i u Sisak. No, naš prezidente ima momačku. Ženi se dečec. I momačka naravno pada na subotu, isti dan kad i Igorova utrka a ako bude “raketiranja”, ostajanja do kasno - pa tko će trčati u Lipiku. Jao, Drama queen je proradila u meni i mislim si kako ću lipsat dan poslije, možda malo laganijim tempom trčati u Gračenici, preskočiti Sisačku utrku.

 

Došla je subota, najeo sam se teške hrane (čitaj: ćevapa i roštiljki) i cimnuo Čiza da krene. Ljilja, Čiz i moja malenkost + Cindra koji je malo kasnije došao naši su klupski junaci koji su došli obraniti boje NoGE. I krenulo je zagrijavanje. Sad tek dolaze do izražaja naše klupske crne majice. Sve je bilo super u proljetnom dijelu sezone gdje je bilo dobro kad sunce malo izađe, pa ugrije po leđima. No ovo što se dešavalo u Gračenici nije bilo humano. Leđa su mi gorila. Crna boja i sunce ne idu skupa. Mislim, znao sam to i prije. Sad opet znam -_-.

 

Start su označili i onda nagurani ispred stepeništa kod crkve, krenuli smo. Nas jedno 60ak entuzijasta. Prvih 40m sam bio prvi (zamisli) a onda je uslijedio šok. Pošto se utrka trčala po vinogradima, Igor je cijelo vrijeme bio ispred nas na skuteru, preletio je glavnu cestu i krenuo vinskim putevima, uzbrdo. A brdu nije bilo kraja. U galvi su mi odzvanjale Igorove riječi prije utrke: "Utrka je lagana, blago valovita" ... umirao sam od smijeha ... i od brda.

 

Prvih dva kilometra je išlo ali onda je krenulo lagano posustajanje, ekipica me lagano počela prestizati, nije baš bilo ugodno. Čiz je isto ostao malo iza mene, nije trčao baš u posljednje vrijeme i to se dosta odrazilo na njegovu sveukupnu kondiciju.

 

Da ne pišem o svakoj borbi koju sam imao sam sa sobom, svakom usponu koji sam psovao, rezimirat ću i svesti sve na zadnji kilometar do dva. Čiz, Maloševac (mislim da se tako preziva) i ja smo trčali u skupini dok nije došao downhill u zadnja dva kilometra. Čiz je tu potegnuo i prepustio se gravitacijskim silama. Pošao sam za njim. Vidjevši nekog malog kako maše rukama da trčimo uz brdo pomislio sam u sebi “o ne, ne opet gore” ali čudno mi je to bilo jer nakon klinca stoji oznaka sa putanjom koja se ne slaže s njegovim pokazivanjem. Čiz je potrčao gore a taj tren dolazi auto uz neprekidno trubljenje, zaustavlja Čiza i mene i govori nam da moramo nastaviti dolje, a ne ići gore. Mali je ostao zbunjen :) A sa tog brda na koji smo se trebali popeti vraćaju se još dvoje trkača koji su očito otišli prema uputama malog. Haha. Sad mi je to smiješno, ali vratit će mi se to - kad tad. U nastavku spusta, dignuli smo tempo na 3:50 po kilometru i tako smo ga (za nas divljački) vozili do kraja a taman se u nevrijeme spremalo. Prije glavne prometnice stajala je šašica ljudi koji su nam rekli da je tu utrci došao kraj. Morali smo vratiti broj i potom smo dobili učesničku medalju. 46 minuta za 9,88km i nije loše. To je ono što mi je Endomondo rekao a dobro da sam ga i ponio sa sobom jer mjerenja vremena nije bilo. Malo čudno, ali nema veze, ozračje je bilo za desetku.

 

Maletić je pobjedio na utrci, Đuro Komlenić i naš Cindra su zauzeli drugo i treće mjesto. Očekivano. Bravo za momke. Prva od žena je bila djevojka iz redova MUP-ovih trkača. Zbilja je bila brza. A Ljilja je odnijela nagradu za najbržu u svojoj kategoriji - pokisla je cijela jer kad je dolazila do cilja nevrijeme je bilo vrlo jako a pljusak je rasturao. Čestitamo pobjednicima a Igoru čestitke na prvoj organiziranoj utrci. Do godine neka bude još bolja i brojnija.

 

-------------------------------

Momačka / Krš / Lom

-------------------------------

 

12. lipanj

Probudio sam se oko 10:20h, polomljen. Krasno, a utrka je počela prije 20 minuta. Nema smisla otići, možda po majicu … ali nisam ju zalužio. Neka ostane tamo haha. Žao mi je što nisam otišao no eto, kako stvari stoje možda je bolje da sam se naspavao.

No otišle su Ljiljana Bielić i Mirjana Ciboci kojoj je ovo ujedno i prva utrka. Pohvale i Igoru što je nakon svoje utrke otišao trčati 3,3km u Lipik a čuo sam da je i zaružio večer prije. Legenda.

 

Iznenađuje me broj mađara i kenijaca koji su došli na ovu utrku. Logično je kad imaš malo bogatiji nagradni fond da će se i oni pojaviti no svejedno, iznenađuje. Pozitivno. Treba moći organizirati utrku a u isto vrijeme imaš vrlo masovnu utrku na Savi u Zagrebu a to popodne također ima utrka od Siska do Trebarjeva. No Marko Barčan je uspio. Eh da, spomenimo i da je zbog lošeg vremena morao otkazati Sajam zdravlja… noćna mora svake organizacije (bilo čega).


To popodne naš je Cindrić trčao od Siska do Trebarjeva. Od 87 trkača u vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji završio je na 12. mjestu a u svojoj kategoriji zauzeo je 2. Mjesto.

Pročitano 1306 puta

Kalendar UTRKA


 

Osiječki FERIVI polumaraton
01.04.2017.

16. RIJEČKI POLUMARATON
23.04.2017.

14.BROMARA POLUMARATON SLAVONSKI BROD
14.05.2017.

32.PLITVIČKI MARATON
04.06.2017.

5.KARLOVAČKI CENER
09.06.2017.

UTRKA SISAK-TREBARJEVO 15KM
12.06.2017.

NOVSKA RUN
12.8.2017.

22.MEĐUNARODNA ŽUMBERAČKA UTRKA 15 KM SOŠICE
02.09.2017.

3.AURES FEST POLUMARATON POŽEGA 2017
02.09.2017.

23. VARAŽDINSKI POLUMARATON
17.09.2017.

26.ZAGREB MARATON
08.10.2017.

31.POLUMARATON „IVAN STAREK“ ZAGREB
12.11.2017.

 

 

POKROVITELJI KLUBA

 

casopis trcanje
novskain
novela
faber