FABER

FABER

Srijeda, 28 Studeni 2018 09:40

Bogata i plodna godina je iza nas

 

Bogata i vrlo plodna godina je iza nas”, zaključak je to članova atletskog kluba “NoGA” sa njihove redovne godišnje skupštine održane u petak, 26. listopada u prostorijama GKČ “Ante Jagar” Novska.

Aktivnosti kao što su Škola trčanja, NovskaRUN vol.4, odlasci na utrke po Hrvatskoj i inozemstvu uspješno su privedene kraju. Također je započet projekt “Centar za mlade” u suradnji sa Gradom Novska čije se uređenje prostorija privodi kraju a svečano otvorenje se očekuje u prvoj polovici mjeseca prosinca.

Za sljedeću godinu članove kluba očekuje mnogo projekata, događaja i odlazaka na utrke. Pored tradicionalnog NovskaRUN-a koji će se održati 17. kolovoza 2019., u najavi su projekti kao Humanitarna utrka za Lukovo koja ove godine nažalost nije bila organizirana no potaknuti brojnim upitima građana odlučili smo se oživjeti taj dragulj koji je prošle godine prikupio preko 350 trkača (djece i odraslih) te 27.000 kn koji su donirani udruzi Sve za nju.

slika1

Posljednja poslastica a vjerojatno prva koja će se kalendarski organizirati je (vrlo popularna) tzv. Pivska milja. Naime, iako se trči samo 1 milja tj. 1,61km, postoje 4 postaje na kojima se moraju propisno (na iskap) popiti po jedna bočica piva od 0,4l. Ovaj projekt radimo u suradnji sa našim prijateljima iz JAK-a Jasenovac a direktor utrke bit će Neven Šepović.

Škola trčanja nastavit će se i u sljedećoj godini a novost je da ćemo kroz Centar za mlade napraviti još jednu Školu trčanja koja će biti posebno orijentirana na osobe od 15-29 godina starosti. Voditelj će biti također Neven Šepović.

Članove kluba očekuje i zimski izazov (od početka siječnja do kraja ožujka) u kojem će pomoću aplikacije trčati i skupljati kilometre kroz tri mjeseca. Na kraju izazova biraju trkača koji je pretrčao najviše kilometara kome slijedi nagrada.

Uprava kluba i svi njeni članovi od srca zahvaljuju pokroviteljima i volonterima koji su svojom požrtvovnošću na bilo koji način pripomogli. 

Nedjelja, 14 Listopad 2018 19:00

Zagrebački maraton 2018.

Ilica, osamnaesti kilometar maratona i polumaratona, golema količina trkača na ulicama, glazba trešti kod navijača i stanova okolnih zgrada kao podrška trkačima, bakica prelazi ulicu i *e*e majku svima kako sve smrdi a iz njenih očiju iskri gađenje prema ljudima koji su šarenilom i čistom pozitivnom energijom ispunili naš glavni grad. Uglavnom, vrlo česta scena no srećom postaje sve rjeđa… ali eto, još se dešava. Ja sam sličnih scena nabrojao jedno 9. Nije lijepo … ostavi nekakav gorak okus. “Šta ne trčite po Jarunu”, netko drugi reče…

Nedjelja, 19 Kolovoz 2018 15:17

NovskaRUN 4 - Tisuću koraka za jedan tvoj

Teško je opisati emocije koje doživiš kad vidiš kako se nebo doslovce izlijeva nad Novskom i brdima kuda se utrka treba trčati za samo 3 sata. A prognostičari su rekli divno vrijeme. Možda u Dubrovniku, ali kod nas se desio potop. I to točno tamo gdje nije trebao.

 

Tijekom svibnja Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije raspisala je Javni poziv za financiranje događaja za udruge i ustanove u 2018. godini.

Utorak, 17 Listopad 2017 09:42

Veliko srce ZA NJU!

 

Posljednjih 7 mjeseci planirano, posljednju nedjelju, 15. listopada smo i realizirali. U sklopu manifestacije Lukova u Novskoj održali smo humanitarnu atletsku utrku na 5 i 10 km gradskim ulicama pod nazivom „Novska za nju“.

Utorak, 15 Kolovoz 2017 15:59

NovskaRUN 2017 - Začarana šuma

Nemam običaj pisati o utiscima odmah nakon događaja ili utrke no radi utrke u Novskoj morao sam prekinuti tradiciju odgađanja i odmah nešto napisati dok je još relativno vruće i svi su pod utiskom. Do sad sam svake godine, evo, preskakao osvrt na utrku samo zbog toga što bih odgađao – i naravno, nikad nije bila napisana.

Postoje neke utrke na koje planiraš otići cijelu godinu, otrčiš i zadovoljan si. Zapamtit ćeš ju možda, a možda i ne. A onda, postoje utrke i na koje ideš jer moraš, jer se boduju a tvom klubu trebaju bodovi. Plitvički mi je izuzetno lijepa utrka, ali mi nema ono nešto - dok mi je Karlovački – TOP! A onda, postoje neke utrke (nećemo ih imenovati) koje trčiš kroz sela ponekad po maksimalnoj vrućini uz ispušne plinove brojnih auta koji te mimoilaze. Ni te utrke nisu nužno loše, ali nedostaje im ono što smo popularno nazvali „ono nešto“.

Subota, 24 Lipanj 2017 20:22

5. Karlovački noćni cener

Neke utrke utrke se trče da bi se istrčale, a neke se trče da bi se u njima guštalo. Noćne utrke su posebne. Ne znam ni sam, da li je to zbog toga što sam ja noćni trkač ali te „noćne“ utrke definitivno imaju svoju posebnu draž.

Utorak, 25 Travanj 2017 17:44

Drama u Rijeci

Riječki Korzo, pun nasmijanih lica, djece i odraslih, odlična glazba i more trkača. Totalna pozitiva rekli bi. I bili bi u pravu. Oko 16 400 natjecatelja isprepletenih kroz 7 različitih utrka uguralo se u staru riječku jezgru grada i očekivalo svoj trenutak da potrči.

Ponedjeljak, 24 Travanj 2017 16:33

Trčanje po Čuntićima

Vrlo rano smo krenuli iz Novske prema Petrinji, a onda kuda nas Google karta odvede.

Stranica 1 od 4

 

 

POKROVITELJI KLUBA

 

casopis trcanje
novskain
novela
faber